In 2019 hebben Linda Rusconi en ik voor het eerst het plan opgevat om met 3 andere kunstenaressen een week lang op een locatie te werken en het gemaakte werk daar te exposeren. De aanleiding was dat ik ontdekt had dat in het Beatrixpark de Kunstkapel verhuurd werd als expositieruimte. Dit leek me een mooie locatie om iets bijzonders te doen. Dat heb  ik met Linda Rusconi besproken en we kwamen tot het idee dat we mogelijk met een paar anderen daar ter plaatse konden gaan werken. Het thema was snel gevonden. In de omgeving van de Kunstkapel was voldoende te zien: de Rivierenbuurt, Zuid, het Beatrixpark. De locatie nodigde uit om vastgelegde te worden. Daarom benaderden we kunstenaressen die ook iets met de buurt hadden, omdat ze er woonden of gewoond hadden: Edith Brouwer, Melissa Halley en Marja de Bruijn.

Het was leuk om te doen: een week geconcentreerd werken aan kunst en aan het eind exposeren.

Twee jaar later hebben we het herhaald nu in de Bonte Zwaan. De huur hebben we betaald door artboxen te verkopen. Komend jaar gaan we dit kunstproject doen in Midwest, Cabralstraat 1, Amsterdam west. Ook nu hebben we artboxen gemaakt.Met de artboxen financieren we ons kunstproject, inclusief hopelijk een feestelijke opening van de expositie.

Zoekt u nog een een origineel cadeau voor een ander of voor uzelf? Koop een artbox voor 95 euro en steun ons project! Interesse? Stuur me een e-mail: saskialensinkart@gmail.com.