Elke dag zal ik vanaf vandaag tot de sluiting van mijn expositie op 18 januari 2020 een schilderij van Groen Amsterdam extra aandacht geven. ik wil jullie daardoor meenemen in de ervaringen die ik tijdens het doen van dit project heb beleefd.

 Vandaag is dat de bomen in het Beatrixpark.

 Het is een groot schilderij geschilderd op een paneel van 62 bij 122 cm. Ik heb het geschilderd tijdens ons kunstproject Blik op de buurt in mei  2019 in de kunstkapel.

 Voor ons project werkte ik met 4 andere kunstenaars in de (omgeving) van de Kunstkapel in het Beatrixpark. Ons doel was om de buurt van het Beatrixpark uit de beelden. Ieder op zijn eigen wijze. Ik koos ervoor (in het kader van mijn project Groen Amsterdam) om eerst een aantal plein air schilderijen van het groen in het park op het formaat 40 x 40 te schilderen. Na vier schilderijen dacht ik: ik ben nu in de mogelijkheid om een groter paneel plein air te schilderen. Ik kan er immers een paar dagen aan werken en hoef er niet ver mee te reizen. Dus op donderdag ging ik op zoek naar een mooi plekje. In het bos achter het hondenveldje viel mij een plek op waar takken elkaar kruisten en er een mooie lichtval was. Ik heb er 3 halve dagen geschilderd. Het mooie was dat het licht elke keer veranderde, waardoor je het ene moment iets wel zag, want je een volgend moment niet zag. Het schilderij is dan ook geen momentopname geworden, maar een veelvoud van momenten, die in een afbeelding zijn samengevoegd.

 Elke keer als ik er naar kijk, krijg ik de herinnering dat ik naar die sfeer, dat licht, die momenten, de takken, het groen en de rust. Ik hoop dat het ook een beetje overkomt op jullie als kijkers!